Weer een nieuwe plek!
Door: Georgette
Blijf op de hoogte en volg Georgette
10 Oktober 2025 | Tsjechische Republiek, Praag
Hoihoi!
Lieve help! Volgens mij ben ik alweer een heel lange tijd vergeten weer wat te schrijven! Inmiddels is er al heel veel gebeurd, maar ik wil het hier nog wel chronologisch houden. Wel grappig, want de titel slaat ook op vandaag. Ik ben weer verkast, alweer! Niet naar de plek waar ik het nu over wil hebben, wel naar weer een ander land :)
Oké, de reis! :) Op Polarsteps heb ik helemaal bijgehouden waar ik was en wat ik deed, dus dat is wel heel leuk voor hier. Ik weet op die manier alles nog! Nou, daar komt het reisverhaal naar Praag!
Het is vandaag 9 oktober. Dat betekent dat het weer tijd is om te reizen. De 3 dagen Berlijn zijn omgevlogen. De afgelopen paar dagen had ik als traditie om lekker een yoghurtje met een banaan te eten op het balkon dat ik had. Zo ook nu weer. Ik ben heerlijk rustig opgestaan, heb de spullen ingepakt en opgefrist en wel ben ik gaan uitchecken. Nog even foto's maken van het hostel, want de voorkant was ik vergeten te maken en nu slepen met de spullen en daar gaan we weer. Op naar het station Berlin Ostbahnhof.
Ik had een klein beetje de gedachte om rond 11 uur de trein te pakken, maar dat was me net wat te veel gesjouw en ik had net wat te veel onhandige bagage mee om die trein te halen. Dus ik dacht: ik gebruik lekker alle tijd om de boel te benutten en ga wel lekker iets relaxts halen op het station om daar lekker de tijd te wachten op de volgende trein.
Nou, zo gezegd, zo gedaan! Ik belandde lekker bij BackWerk en had een pretzel, een croissant en wat te drinken gehaald. Even gekletst met het thuisfront en daarna ben ik rustig naar de trein gelopen. Om 1 uur gaat-ie vertrekken! Zin in!
Op het station was ik een klein beetje aan het stressen of er een reservering verplicht was, maar na een tijdje werd het duidelijk dat het alleen voor een fiets nodig is om een plekje te reserveren. Gelukkig maar!
Onderweg is het landschap al gauw rustig. Berlijn is nergens meer te herkennen. Ik gebruik deze tijd om
toch maar het reisverslag van gisteren te schrijven. Dat was me een dag! In de trein gaat het toch lastiger dan in een hotel- of hostelkamer. Maar goed, ik probeer wel wat.
Ik herken op een gegeven moment de naam Niederau. Grappig, want met mijn werk destijds heb ik een paar keer in het Oostenrijkse Niederau geskied. Er is dus ook een plaatsje dat zo heet in Oost-Duitsland, ver het oosten in.
Ik passeer ook Dresden! Wat een mooie stad is dat om in te rijden, zeg! Ik wil hier eigenlijk toch wel een keertje heen en dan ga ik hier wél uitstappen. Helaas was ik te laat om een prachtige foto te maken van een mooi gebouw aan het water, maar ik heb wel een leuke tip gekregen van een andere passagier die in Dresden studeert om aan de andere kant te gaan zitten. Daar krijg ik straks heel mooi uitzicht over het water.
Nou, ik verkassen en dat is maar goed ook! Wat heb je hier een knus uitzicht, zeg! Bad Schandau is nagenoeg de grens. Wat schattig! De reis is echt genieten zo. Niet veel later breekt ook de zon door. Misschien is dat een teken? Ik ben in ieder geval nu in Tsjechië beland. Leuk dit! :)
En tadaa! Ik ben aangekomen in Praag! Het is kwart voor 7. Best een lange rit nog. Ik ga nu inchecken bij het nieuwe hotel, Hotel Karlin. Even uitzoeken hoe het hier allemaal werkt. Volgens mij kan ik met de metro al een stukje dichterbij komen en dan met de tram of maar lopen.
De metro lukte gelukkig snel met uitzoeken (ik ga niet nog weer een eind lopen met de tassen, heb ik me voorgenomen). De tram zoek ik later wel uit, ik loop het nu wel.
Na een beetje zoeken en gehannes is het me gelukt en kon ik inchecken. Pff, ik ben helemaal gesloopt. Eigenlijk heb ik niet echt de puf meer om Praag helemaal in te gaan, dus ik ga in de buurt even kijken of er wat is.
En of, haha! Ik vond bijna om de hoek een Mac Donalds. Eigenlijk wilde ik Tsjechisch eten, maar dat probeer ik wel een andere keer. Nu maar lekker een Big Mac Bacon met een grote fris, want ik was wel hongerig en dorstig na de lange reisdag. Morgen maar uitgebreider de stad bekijken.
Helaas lukte het me niet om een verslag te typen, daarom is-ie er nu :)