Laatste dagje Wenen en weer reizen - Reisverslag uit Innsbruck, Oostenrijk van Georgette Aleva - WaarBenJij.nu Laatste dagje Wenen en weer reizen - Reisverslag uit Innsbruck, Oostenrijk van Georgette Aleva - WaarBenJij.nu

Laatste dagje Wenen en weer reizen

Door: Georgette

Blijf op de hoogte en volg Georgette

21 Oktober 2025 | Oostenrijk, Innsbruck

Jaja, ik ben weer drie dagen in dezelfde stad geweest, dus dat betekende maar één ding: ik ga vandaag weer verkassen naar een nieuwe plek! Inmiddels ben ik weer ergens anders :) Super knus hier!

Het was vandaag weer een leuke, maar ook wel een lange dag. Ik ben vanmorgen bijtijds opgestaan in Wenen, omdat ik weer moest uitchecken. Om 10 uur dit keer, dus dat was wel even anders dan laatst in Bratislava, toen ik tot 12 uur de tijd had. Ik heb mijn bagage weer achter kunnen zetten, zodat ik weer even op pad kon gaan.

Ik had nog zin om naar het Volkstheater en naar het Museumkwartier te gaan, zodat ik dat dit keer overdag kon bekijken. Ik zat alleen een beetje mis met de metro, dus ik ben ergens anders uitgestapt. Maar wat ben ik blij dat ik dát heb gedaan, zeg! Want ik belandde in het Wiener Stadtpark! Prachtig hier, met alle herfstkleuren! Een perfecte plek om zo even te lunchen. Hierna had ik het plan om nog naar Karlsplatz te gaan en dan zou ik de route andersom teruglopen.

Tijdens het relaxen op een bankje met mijn broodje zag ik ook allerlei standbeelden staan van toonaangevende componisten, zoals Johann Strauß. Ik wilde ook zijn beeld even spotten, maar ik was eigenlijk nét iets te laat, want toen kwamen de Chinese tourbussen al aanzetten. Ik heb helaas niet meer een selfie kunnen maken met mijn telefoon, maar nog net wél met mijn fototoestel. Gelukkig maar!

Ik was wel blij dat ik vroeg in het Stadtpark was, want langzamerhand begon het weer ietsje drukker te worden. Ik had al wel lekker mijn broodje op inmiddels. Ik liep nog even langs andere bekende beelden en toen pakte ik de metro terug om mijn oorspronkelijke plannetje te doen: eerst naar het Rathaus om daarna het Museumkwartier en het Volkstheater overdag te bekijken.

Het Rathaus kon ik maar een beetje kort bekijken, want hier zijn allemaal wegwerkzaamheden, omdat ze het nieuwe metrostation Rathaus aan het aanleggen zijn. Alles stond in de steigers, maar ik zag wel een klein glimpje van het mooie gebouw. En ik zag hier nóg een beeld staan. :)

Daarna pakte ik een metrostop verderop. Dat was al het Museumkwartier met op de achtergrond het Volkstheater. Grappig om dit hoekje overdag te zien! Het is hier een stuk drukker met alle toeristen hier, inclusief ikzelf. Ik was wel blij dat ik dat gisteravond lekker op mijn gemakje heb kunnen bekijken, want er waren wel veel mensen. Bij het hoekje met de kerk vlakbij de luxe winkelstraat heb ik even wat water gedronken, even naar de mensen om mij heen gekeken en daarna ben ik even de kerk binnengegaan. Ik was wel benieuwd hoe het er daar uitzag! Wederom een prachtig gebouw!

Daarna had ik het plan om naar de mooie winkelstraat te lopen, langs ook weer het mooie Louis Vuittongebouw. En als ik weer bij de Sint Stephansdom aangekomen ben, dan zou ik weer de metro terug pakken naar het hotel. Dan moet het te doen zijn om mijn spullen op te halen en om weer naar de trein te gaan.

Nou, zo gezegd, zo gedaan! Want inmiddels werd het al wel weer later. Ik had twee treinen in gedachten: eentje om half 3 of eentje om half 4. Tussendoor had ik al wel besloten dat het toch maar de tweede zou worden, omdat het al naar kwart over 2 ging op dat moment. En ik moest nog terug. [e-1f605]

Al lopende zag ik weer de Bijou Brigitte, de knippenwinkel, waar ik gisteren de leuke strik had gekocht. Ik maakte er nog even een foto van met mijzelf erbij en verderop zag ik een prachtig pand van de H[e-38]M. Onderweg dacht ik wel: Wauw, de winkels kunnen ook echt gewoon móói zijn! :)

Ik eindigde in Wenen waar ik ook in Wenen begonnen ben! Bij de Sint Stephansdom op de Stephansplatz! :) Leuk dat het cirkeltje op deze manier zo helemaal rond is. Wel bijzonder om te zien dat er naast de mooie monumentale panden, ertegenover ook moderne architectuur staat. Je ziet er zelfs de kerk erin spiegelen.

Op naar de metro, naar het hotel voor de tassen. Ik had op dat moment nog een klein uurtje. [e-1f603]

Onderweg naar het hotel zag ik nog een affiche van twee Nederlandse mensen die gingen optreden in een theater in Wenen, gaaf!

Bij het hotel was het inmiddels iets voor 3, maar alles is gelukt! Ik heb de sleutel van de bagageruimte eerst opgevraagd bij de receptioniste en kon daarmee al mijn bagage uit de bagageruimte halen. Super fijn dat ze daar een apart gedeelte voor hebben! Ik had het mijzelf alleen niet echt makkelijker gemaakt met dat extra tasje van Bratislava! Maar ja, ik wilde graag dat leuke schoudertasje, dus het moest maar, haha!

Lang verhaal kort: het is allemaal gelukt! Ik was mooi op tijd op het station. Even kijken waar ik heen moest, maar ik moest uiteindelijk op spoor 5 zijn. Wel leuk, dit bleek de trein te zijn vanaf Zürich, uit Zwitserland. Ik had het idee dat ik deze trein vorig jaar ook had vanaf Salzburg, toen ik met Marieke op vakantie was. Onderweg even kijken of ik het daar nog een beetje kon herkennen.

Ik heb een heerlijk plekje gevonden bij het raam. Hier kon ik 4 uur wonen, want zo lang duurde mijn treinreis nog naar mijn nieuwe plek. Bij Sankt Pölten was de eerste stop. Veel mensen gingen er hier uit, zo ook een meisje dat tegenover mij zit. Vanaf hier kon ik lekker vooruit rijden. Het is goed vertoeven hier!

Bij Amstetten kwam ik langs allerlei knusse dorpjes! Veel schattige huisjes en kerken zag ik hier. Ik probeerde er hier een paar op de foto te zetten. De trein was sinds Sankt Pölten ook een stuk rustiger geworden. Ik zat helemaal vooraan, bij de "stuurstandswagen", zoals dat in jargon heet. Het einde van de wagon zit namelijk een cabine, die soort van contact heeft met de locomotief aan de andere kant van de trein. Ik zat ook in een familieruimte, met een leuke speelhoek voor de kinderen met een soort bioscoopje. Het was vrij leeg in de trein, dus ik kon er wat foto's van maken. De filmpjes zijn eigenlijk best wel rustig en relaxt, totaal niet schreeuwerig.

Nou ja, zo reed ik lekker door. Drie kwartier later was de volgende stop in Linz. Volgens mij is dat ook een mooie plaats om een keertje te bezoeken. Wie weet voor een volgende keer als ik Oostenrijk nóg wat meer ga verkennen. Bij Vöcklamarkt begon de avond al een beetje te vallen. Dat betekende dus ook dat het al richting half 6 ging. Nog een klein halfuurtje naar Salzburg, dan ben ik ongeveer op de helft van de treinroute.

Jaaaa, daar is Salzburg weer! [e-1f603] Vorig jaar was ik daar dus met Marieke! Onderweg heb ik haar een leuk berichtje gedaan. Leuk om hier weer even te zijn, het brengt wel leuke herinneringen naar boven. Het was gelukkig nog nét licht buiten, maar helaas was ik te laat om het prachtige kasteel op de foto te zetten. Ik had beter kunnen weten, haha :) Ach ja, mijn kant is ook mooi bij het prachtige water.

Onderweg werd ik nog even gebeld door een goede vriend van mij. Ik sprak een beetje te luid, oeps! Zo rustig was het in de trein. Ondertussen passeer ik wat plaatsjes, waaronder Flintsbach. Dat is net Duitsland, zo te zien, dus ik ben ergens tussendoor even de grens gepasseerd. Echt heel veel zag ik niet meer, want het was al donker geworden na Salzburg.

Verder kwam ik nog langs Kufstein, dat is weer de grens terug met Oostenrijk. Ik herkende die plek nog van het skiën met mijn werk destijds! Super leuk! Dus Wörgl herkende ik daarom ook, dat was de stop hierna. Als je hier de bergen ingaat, kom je bij Niederau en bij Hopfgarten. Daar hebben we toen geskied. Leuk om hier weer even langs te komen. :)

En niet veel later was ik er dan eindelijk! Het is een reis geweest van 4 uur, maar ik ben er! Ik ben in Innsbruck! [e-1f603]

Onderweg heb ik contact gehad met de accommodatie. Ik moest eerst naar het tankstation lopen, waar de mevrouw mij de sleutel zou overhandigen. Zij werkt daar.

De route ernaartoe was een beetje een gehannes met de tassen, maar vanaf het tankstation was het heel gezellig eigenlijk! We zijn samen naar mijn nieuwe plek gelopen uiteindelijk. Ik werd super hartelijk ontvangen bij het tankstation! Ze zei meteen: ik ben aan het afsluiten, dan lopen we zo samen! :) Ze gaf me superveel verse broodjes mee: 3 pretzels en ook zeker 2 croissants! Lekker voor de komende dagen! :) Super lief!

We kletsten gezellig wat in het Duits. Ze zei vlakbij mijn nieuwe plek: als je weer terug moet naar het huis, dan moet je deze winkel in de gaten houden. Die kan je niet missen! Die opmerking heb ik goed in mijzelf opgenomen, handig voor later. [e-1f604]

De nieuwe plek waar ik nu zit, is helemaal geweldig! Ik moest bij aankomst nog even een toeristenformulier invullen en tekenen, net zoals bij het inchecken bij andere hotels en dat stuurt ze op naar het plaatselijke VVV. Als toerist krijg je dan een toeristenpas, waarmee ik straks 3 dagen lang het openbaar vervoer kan gebruiken en gratis of met een flinke korting naar musea mag of korting heb op de Bergbahn en liften naar boven. Supervet! Want ik blijk gewoon in de bergen te zitten; dat was ik helemaal vergeten! :) Morgen maar even uitzoeken!

Ik heb net na de ontvangst nog een zakje noodlessoep van thuis opgewarmd en gegeten en ook even met het thuisfront gebeld. Volgens mij ga ik het hier enorm naar mijn zin hebben, zin in!

Wat een ontzettend leuke plek is dit! :)

Tot morgen! [e-1f603]

Verslag uit: Oostenrijk, Innsbruck

Najaarsinterrail 2025

Ik ga wat leuks doen! Afgelopen 9 september zag ik in mijn mailbox een leuke aanbieding van Interrail met korting. Ik dacht: oeh, zal ik het doen? Zal ik het niet doen? En toen dacht ik: JA, dit wil ik! :) Dit jaar is sowieso voor mij een jaar van zelfontplooiing, dus ik vind het perfect om het jaar zo af te sluiten! :) Ik ga op avontuur en ik heb er heel erg veel zin in! :) Mijn plan is om op 6 oktober te vertrekken, spannend! Wordt vervolgd. Ik ga het - net als in 2013 - weer bijhouden in dit blog. :) Veel plezier allemaal!

Volg me ook op Polarsteps, daar kun je mijn reis volgen met de precieze locatie erbij. https://www.polarsteps.com/Georgette4/21609410-najaarsinterrail-2025

23 Oktober 2025

Regenachtig schattig Innsbruck en de Müller...

22 Oktober 2025

Een nieuwe plek met bergen! :)

21 Oktober 2025

Laatste dagje Wenen en weer reizen

20 Oktober 2025

Wienerschnitzel eten in Wien?

19 Oktober 2025

Weer een nieuwe plek! :)

18 Oktober 2025

Nog een dagje Bratislava en dan op pad :)

17 Oktober 2025

Op zoek naar de stadsmuren :)

16 Oktober 2025

Weer een nieuwe plek! :)

15 Oktober 2025

Boedapest verlaten uitstellen :)

14 Oktober 2025

Heerlijk relaxen in de thermen :)

13 Oktober 2025

Weer een nieuwe plek!

09 Oktober 2025

Veel gedaan vandaag! :)

07 Oktober 2025

Dag 2: Veel aan de wandel vandaag!

06 Oktober 2025

Dag 1: Ik ben vertrokken! :)

03 Oktober 2025

De voorbereidingen (2)

13 September 2025

De voorbereidingen
Georgette

Hallo iedereen! Wat leuk dat jullie kijken op mijn blog! Jaren geleden heb ik een blog bijgehouden voor mijn buitenlandstage, dit keer ga ik meer bloggen over mijn vakantie(s) met de trein. Om te beginnen eerst met een Najaarsinterrail. Wie weet komen er later meer. Heel veel plezier met lezen! Laat gerust een reactie achter, dat vind ik heel erg leuk! :-) Groetjes, Georgette --------------------- Archief 2013: Bijna is het zover: dan ga ik naar het buitenland om 3,5 maand een cursus Frans te volgen. Deze reis die ik zal maken, is voor mijn studie. Ik studeer aan de Hogeschool Windesheim om docent Frans te worden op een middelbare school. Voor deze opleiding ga ik naar het buitenland om mijn Franse kennis te verbeteren. Mijn bestemming is Nice, Zuid-Frankrijk! Ik ga daar in de buurt logeren bij een gastgezin en overdag een cursus volgen, waarbij verschillende taalonderdelen aan bod komen. Denk aan lezen, luisteren, schrijven, grammatica en natuurlijk spreken. Ik vertek op 8 september en blijf daar tot 14 december. In deze tijd zal ik jullie op de hoogte houden van mijn belevenissen daar! Het doel is natuurlijk om het Frans te verbeteren, dus ik zal mijn stukken ook in het Frans schrijven. Ik wens jullie heel veel plezier met het lezen van mijn blogs! Groetjes, Georgette

Actief sinds 13 Aug. 2013